Biografie

Lees onze volledige biografie en geschiedenis

Geschiedenis

In 2010 ontstond het idee om verschillende solo rappers bij elkaar te brengen en iets moois te beginnen. Na het uitbrengen van de eerste plaat Tot Hier En Niet Verder besloot Bob the Poet een andere creatieve richting in te slaan. De drie overgebleven rappers, Martee, Frenzy en MaddoC, werkten vervolgens aan de tweede plaat Zuivere Koffie die in 2014 het licht zag. In 2016 voegde zangeres Eline Edens zich bij de groep en begin 2018 kwam het derde album uit, getiteld Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen. De release van het vierde project met de titel Niet Van Deze Wereld in december 2020 betekent ook het afscheid van Frenzy. Damascus verzorgde optredens in popzalen, stadions, kleine kerkjes, op festivals en uiteenlopende evenementen. Ze wonnen al vier Zilveren Duif awards (grootste christelijke muziekprijs in Nederland), onder meer in de categorieën Beste lied (Het Licht) en Beste urban/gospelalbum (Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen). Ook werkten ze mee aan diverse radio- en tv-programma's.

Vanwaar die naam?

Onderweg naar Damascus om daar gelovigen op te pakken werd Paulus door God zelf stilgezet. Drie dagen was hij blind en bepaalde hij, opgevangen in het huis van Ananias, een nieuwe koers. Dat is het doel van onze muziek: stil zetten, tot nadenken stemmen en een nieuwe koers bepalen. Wij verkondigen ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ voor hen die het steeds weer verkloten.

Compassion

Sinds 2016 zijn wij trotse ambassadeurs van de stichting Compassion. We hebben met eigen ogen in de Dominicaanse Republiek mogen zien hoe het werk van Compassion het leven van kinderen, en van mensen in hun omgeving, verandert.