Biografie

Lees onze volledige biografie en geschiedenis

Geschiedenis

In 2010 ontstond het idee om verschillende solo rappers bij elkaar te brengen en iets moois te beginnen. Na het uitbrengen van de eerste plaat Tot Hier En Niet Verder besloot Bob the Poet een andere creatieve richting in te slaan, meer gericht op poëzie en kleinkunst. De drie overgebleven rappers, Martee, Frenzy en MaddoC, werkten vervolgens aan de tweede plaat Zuivere Koffie die in 2014 het licht zag. In 2016 voegde zangeres Eline Edens zich bij de groep en begin 2018 komt het derde album uit, getiteld Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen. Damascus verzorgde optredens in popzalen, stadions, kleine kerkjes, op festivals en uiteenlopende evenementen. Ze wonnen een Zilveren Duif award voor beste nieuwe talent en werden 2x genomineerd voor een award in de categorieën beste album en beste lied. Ook werkten ze mee aan diverse radio- en tv-programma's.

Vanwaar die naam?

Onderweg naar Damascus om daar gelovigen op te pakken werd Paulus door God zelf stilgezet. Drie dagen was hij blind en bepaalde hij, opgevangen in het huis van Ananias, een nieuwe koers. Dat is het doel van onze muziek: stil zetten, tot nadenken stemmen en een nieuwe standaard zetten. Wij verkondigen ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ voor hen die het steeds weer verkloten.

Compassion

Sinds 2016 zijn wij trotse ambassadeurs van de stichting Compassion. We hebben met eigen ogen in de Dominicaanse Republiek mogen zien hoe het werk van Compassion het leven van kinderen, en van mensen in hun omgeving, verandert.