Het artwork en de tracklist van de nieuwe plaat, Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen, zijn bekend! Een hele nieuwe sound en verrassende samenwerkingen met oude bekenden en nieuwe namen…

Met de komst van Eline Edens als zangeres van de groep is de sound van Damascus breder en volwassener geworden. Pop meets EDM meets worship meets hiphop. Een toegankelijker geluid dus. En de teksten? Die zijn scherper dan ooit tevoren. Porno, de dood, twijfel, biblebelt issues: de hete hangijzers vliegen je om de oren. Maar: wel geschreven vanuit een rotsvast vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen: de plaat die je gehoord móet hebben!

Waar een indringend nummer als Het Licht met zangeres Kinga Bán gegarandeerd kippenvel oplevert zorgen de titeltrack (met Reyer) en Tijd Om Te Gaan ervoor dat je niet stil kunt blijven zitten. Akoestische nummers als Liefde Heeft Het Laatste Woord doen denken aan recente radiohits van Diggy Dex. De muziek spreekt jongeren aan maar geeft ook 40+ers stof tot nadenken. Zo is er bijvoorbeeld het nummer Wie Ziet Mij, dat de groep schreef naar aanleiding van een reis met Compassion Nederland naar de Dominicaanse Republiek. De bandleden van Damascus stellen kritische vragen, geven eerlijke antwoorden en schamen zich niet voor hun geloof. Ontwapenend én confronterend. Zoals Frans verwoord in de openingstrack: ‘ik sta met beide benen in de wereld, ben een stranger in de wereld met een hemels point of view. Oog voor wat gebroken en bedrogen of bestolen is want U maakt alle dingen nieuw!’.

Op 1 oktober lanceren we de nieuwe website. Op 1 november releasen we de single en videoclip van de track Het Licht. Daarnaast zullen we dit najaar in samenwerking met Christelijk Informatie Platform en Groot Nieuws Radio weer een prikkelende spoken-word serie afleveren. Niet lang daarna volgt de albumrelease (we zijn nog even aan het puzzelen met data voor een mooi feestje!)

Tracklist:
01 Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen met Reyer
02 Glorieus
03 Het Licht met Kinga Bán
04 Tijd Om Te Gaan
05 Psalm 153 met Jeremy Keurentjes
06 Volmaakt
07 Vergeef Het Me
08 Maak Het Recht met Tafariz
09 Vlieg Maar Kleine
10 Jabbok
11 Voapen
12 Wie Ziet Mij
13 Liefde Heeft Het Laatste Woord

PS We weten dat we jullie geduld flink op de proef stellen maar we beloven dat het de moeite waard zal zijn!