Niet Van Deze Wereld: op 1 december 2020 is daar eindelijk het nieuwe album. Van Damascus: een fysieke release in gelimiteerde oplage. Behalve de zes tracks die online al werden uitgebracht hoor je daarop ook twee gloednieuwe liedjes, waaronder de chanson Voor Jou met Jafeth Bekx van InSalvation. Een uniek cadeau voor de sint of met kerst: de digitale release op Spotify volgt namelijk pas op 1 januari 2021. Bestel ‘m nu online of in de christelijke boekhandel!

Tracklist:
1. Niet Van Deze Wereld
2. Overwinnen met Hanne de Vries
3. Alles Heeft Een Tijd
4. Voor Nu Genoeg met Lars Gerfen, Joke Buis en Rokus Maasland
5. Allez
6. Hier Bij Mij met Wiliam Wixley
7. Voor Jou met Jafeth Bekx
8. Niet Van Deze Wereld (Reyer Remix)

Niet Van Deze Wereld

Heb jij eerder een plaat gehoord waar worship, een hymne, hiphop, rock, hardstyle en een chanson op samenkomen? Na het succesvolle album Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen uit 2018 hadden de rappers en zangeres van Damascus zin om eens flink te experimenteren. Een breed scala aan gastartiesten werkte mee (o.a. Joke Buis, Lars Gerfen, Jafeth Bekx en Hanne de Vries). en in de afgelopen maanden kwamen al hits als Overwinnen en Voor Nu Genoeg als digitale release uit. Na enorm veel vragen van luisteraars heeft Damascus besloten om het Niet Van Deze Wereld-project alsnog – en vooralsnog exclusief – fysiek uit te brengen. Het centrale thema? Juist in deze tijd keuzes maken die door Gods liefde gedreven zijn en waarmee we ons onderscheiden als christenen. Wij zijn niet van deze wereld!

Afscheid Frenzy

Na meer dan tien jaar trouwe dienst nemen we met deze release helaas ook afscheid van Frans ‘Frenzy’ Petersen. Samen hebben we talloze avonturen beleefd, zoals het winnen van vier Zilveren Duif-awards, een reis naar de Dominicaanse Republiek, de uitverkochte clubtour en het uitbrengen van een waslijst aan videoclips en projecten. Frans is onlangs vader geworden van een vierde, in combinatie met werk en kerk vraagt Damascus (te)veel van zijn tijd. We gaan uit elkaar als goede vrienden en hopen nog een groot optreden te organiseren waarin hij afzwaait. De overgebleven leden Martee, Eline en MaddoC gaan met z’n drieën verder als Damascus en zijn plannen voor nieuwe projecten aan het maken.