Indrukwekkende gastbijdragen van Lars Gerfen, Joke Buis en Rokus Maasland van The Bowery

Hymnes en hiphop: kunnen twee muziekgenres verder uit elkaar liggen? Damascus ging de uitdaging aan om deze uiteenlopende genres bij elkaar te brengen. Het resultaat: een tijdloos lied dat hoop geeft en troost biedt, of je nu liever een traditioneel gezang zingt of liever meerapt met de lyrics.

MaddoC: “Al jaren wilde ik met Damascus een hymne maken. Zelf hou ik enorm van hymnes: ze vangen iets van het mysterieuze, eeuwige karakter van God. Liederen als Come Thou Fount Of Every Blessing of Be Thou My Vision raken mij doorgaans meer dan een doorsnee opwekkingslied.”

Voor Nu Genoeg is een toevoeging aan de Niet Van Deze Wereld EP, die door de tijd heen steeds verder wordt aangevuld met nieuwe liedjes. Martee: “Op de EP staan meer experimenten. Overwinnen is worship, Hier Bij Mij is wat meer singer-songwriter en de titeltrack is een hillbilly rock crossover, waar Reyer vervolgens weer een hele vette house remix van heeft gemaakt. We doen echt wat we leuk vinden op dit project en letten minder op één doorgaande muzikale lijn. Een hymne past daar ook nog wel bij.”
Zangeres Eline: “de mannen zingen niet allemaal even zuiver” (lacht). “Vandaar dat we wat gastartiesten voor dit lied wilden uitnodigen. Het liefst uiteenlopend maar wel stemmen met karakter. We zijn heel blij dat Lars Gerfen, Joke Buis en Rokus Maasland wilden meewerken. Zij geven echt kleur aan het nummer met hun prachtige stemmen.”

“We missen het optreden enorm” aldus Frenzy. “We hadden na de succesvolle Niet Van Deze Wereld-tour eind 2019 een wat rustiger jaar gepland, maar zó rustig was natuurlijk niet de bedoeling. We hopen dat dit lied juist ook in deze tijd een bemoediging is. God is eeuwig. Dat geeft rust en vertrouwen, ook als nu alles even anders is”.