#6 Zegen - spoken word column

'Zegen hen die het dit jaar allang hebben verkloot. Of die de overkant haalden met de hakken over de sloot.' In deze laatste column geeft MaddoC jou als kijker een bijzondere zegen mee! Eentje die vooral motiveert om in beweging te komen voor de wereld om ons heen. Wie wil jij hiermee blessen?


#5 Ik ben een goed mens - spoken word column

‘Een beetje flirten is geen ramp. En die zoen met m’n collega was onder invloed van de drank.’ In een nieuwe, confronterende column duikt Martee in een populaire gedachte van zowel niet-christenen als verbazingwekkend veel christenen: ‘ik ben toch een goed mens?’.

In aanloop naar de release van hun derde album ‘Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen’ op 17 februari 2018 delen de rappers van Damascus zes weken lang op geheel eigen wijze een column met de wereld over een thema dat hen persoonlijk raakt. Alle zes de columns belichten op een andere manier de vraag: ‘wat betekent het om in 2018 christen te zijn?’

Op zaterdag 17 februari zal Damascus het nieuwe album lanceren in Bonfire, Dordrecht. Klik hier voor meer info over deze releaseparty of over de muziek van Damascus.


#4 God, U past niet in mijn agenda - spoken word column

‘U past niet in mijn agenda, God. Die staat al zo vol.’ Heb ik nog wel tijd voor God? Frenzy stelt zichzelf eerlijk die vraag. Werk, gezin en zelfs het kerkleven kan in de plaats komen van persoonlijke tijd met God.

In aanloop naar de release van ons derde album ‘Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen’ op 17 februari 2018 delen we zes weken lang op geheel eigen wijze een column met de wereld over een thema dat ons persoonlijk raakt. Alle zes de columns belichten op een andere manier de vraag: ‘wat betekent het om in 2018 christen te zijn?’ Op zaterdag 17 februari lanceren we ons derde album in Bonfire, Dordrecht.


#3 De enige ware kerk - spoken word column

‘Ik zocht een kerk waar ik hoor over welvaart en geluk. Over lijden en beproeving en volharding onder druk.’ In deze indrukwekkende column deelt MaddoC zijn zoektocht naar de enige ware kerk.

In aanloop naar de release van hun derde album ‘Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen’ op 17 februari 2018 delen we zes weken lang op geheel eigen wijze een column met de wereld over een thema dat ons persoonlijk raakt. Alle zes de columns belichten op een andere manier de vraag: ‘wat betekent het om in 2018 christen te zijn?’ Op zaterdag 17 februari lanceren we ons derde album in Bonfire, Dordrecht.


Damascus & Reyer knallen 2018 in met kleurrijke video!

1 januari: is er een betere datum om een single met de titel 'Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen' uit te brengen? In een kleurrijke video vol gekke twists en strakke choreografie brengen Damascus en Reyer een boodschap van hoop. 'Durf te zoeken, te proberen en te falen. Durf de confronterende vragen te stellen, fouten te erkennen en opnieuw te beginnen. Durf alles los te laten, je basis (opnieuw) te vinden en te groeien. Durf jezelf te zijn, zoals je bent bedoeld. Nieuwe ronde nieuwe kansen!' 

Het gelijknamige 3e album van Damascus verschijnt op zaterdag 17 februari 2018 en bevat 13 tracks. Door de komst van zangeres Eline Edens is de sound van Damascus sterk verandert ten opzichte van de eerste twee albums. Wat echter gebleven is zijn de eerlijke en confronterende teksten. Eerder verschenen de singles Het Licht met Kinga Bán, Wie Ziet Mij en Voapen.

De albumrelease wordt gevierd met een grootse releaseparty op 17-02 in Bonfire, Dordrecht. Een complete band, Reyer en Jay-Way zullen hun medewerking verlenen. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via Events4Christ.


#2 Mijn leven is voltooid - spoken word column

‘Het enige wat overblijft is een afspraak met de dood.’

De afgelopen dagen was de #voltooidleven discussie weer volop in het nieuws. Martee deelt in een nieuwe spoken word column hoe het is als het leven voltooid is. Als het lijden ondraaglijk is en je laatste afspraak staat. Wat gaat er dan door je heen?

In aanloop naar de release van hun derde album ‘Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen’ op 17 februari 2018 delen we zes weken lang op geheel eigen wijze een column met de wereld over een thema dat ons persoonlijk raakt. Alle zes de columns belichten op een andere manier de vraag: ‘wat betekent het om in 2018 christen te zijn?’ Op zaterdag 17 februari lanceren we ons derde album in Bonfire, Dordrecht.


#1 Dit is niet mijn land - spoken word column

‘Ik ben hier niet meer thuis dan jij, omdat ik hier ben geboren en jij hier bent gestrand.’

In aanloop naar de release van ons derde album op 17 februari 2018, delen we zes weken lang verschillende spokenword columns met jullie. In deze eerste video gooit Frenzy gelijk de knuppel in het hoenderhok en vertelt hij je waarom dit zijn land niet is.

 


Damascus & Kinga Bán releasen aangrijpende single & video

'Als alles instort...'

Het Licht, de nieuwe single van hiphopformatie Damascus, is een bijzondere samenwerking met Sela-zangeres Kinga Bán. De heftige vraag die centraal staat in Het Licht: als alle zekerheden in het leven wegvallen, wat houd je dan nog over?

Het nummer staat op het album Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen, de derde plaat van Damascus die begin 2018 zal verschijnen. Damascus, bestaande uit rappers MaddoC, Martee, Frenzy en zangeres Eline Edens, werkte in 2014 al eens samen met Bán. Op de cd Zuivere Koffie zong ze het refrein in van Als Er Niemand Kijkt, een lied over schijnheiligheid in de christelijke wereld.

MaddoC: ‘Voor Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen hebben we haar weer gemaild met de vraag of ze mee wilde werken aan een nummer. We ontvingen vervolgens een uitgebreide voice-memo van haar. Kinga omschreef een beeld dat ze doorkreeg van een vriend; een stad met hoge gebouwen, waarbij die gebouwen zekerheden als familie, werk en gezondheid voorstelden. Met veel geraas en stof, zag je de torens één voor één instorten. Dan wordt het stil en uiteindelijk komt de zon door de stofwolk heen. Wat blijft er dan over? Een bijzonder verhaal natuurlijk, zeker gezien haar eigen situatie. Vervolgens zijn we gaan schrijven en hebben we onze eigen levens gespiegeld aan dit scenario. Daarover gaan de persoonlijke teksten in het nummer, elk vanuit een andere invalshoek.'

Voor de video werd Kees-Jan Mulder ingeschakeld, theoloog en filmmaker, onder meer verantwoordelijk voor veelgeprezen korte film Gods Lam. De muziekproductie is gedaan door Jeremy Waters in coproductie met David Boogerd en David Kielman.